Shopping bag
Menu
Uw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Welkom bij Trendies

ACRYL
Acryl is een synthetische vezel en lijkt het meeste op wol maar dan zonder de nadelen ervan. Acryl kan niet te heet gewassen worden, dan verliest het elasticiteit. Net zoals bij wol kan acryl het beste liggend gedroogd worden.

ALCANTARA
Alcantara bestaat uit microfibers van polyester (68%) en polyether (32%). Door de uiterst dunne microvezels (200 maal dunner dan die van wol) heeft Alcantara een fluwelen bovenlaag en is ze buitengewoon zacht. De stof heeft een hoge slijtvastheid.

FLEECE
Fleece is een synthetisch weefsel dat bekend staat om zijn dichte, zachte structuur. Fleece is heerlijk in de winter en is bovendien zeer eenvoudig te reinigen. Het is sneldrogend en kreukt of pilt niet of nauwelijks. Er zijn verschillende soorten fleece, van dunne truitjes tot dubbel-gelaagde wintersportjacks.

KATOEN
“Evergreen” onder de vezels De lofzang over katoen. Een van de favoriete grondstoffen in de textielproductie kent veel coupletten: zacht, soepel, vocht absorberend, slijtvast, eenvoudige verzorging en huidvriendelijk. Door dit indrukwekkend aantal positieve eigen-schappen en de talloze toepassingen - katoen is de nummer 1 onder de natuurlijke vezels. Sinds men in de zeventiende eeuw in Amerika begon met het verbouwen van katoen op grote schaal, heeft het “witte goud” zijn glorieuze intrede gedaan op de wereldtextielmarkt.

KANT
Kant is een teer, fijn geweven weefsel en kan van verschillende materialen gemaakt worden. In alle gevallen is het belangrijk het kant te beschermen tegen op haaltjes en met de hand te wassen of in een waszakje te stoppen. Omdat kant vaak versiering is van tere lingerie, zal de handwas vaak de beste schoonmaak-methode zijn.

LEER
Leer kan tegen bijna alles behalve zon en hitte. Ook bij een te snelle verhitting zoals bij natte schoenen bij de kachel, zal het leer scheuren. Leer heeft net zoals onze eigen huid behoefte aan een goede vocht en vet balans. Zo blijft het soepel, luchtdoorlatend en sterk.

LINNEN
Linnen is van alle natuurlijke weefsels het sterkst. Het neemt goed vocht op, is vormvast en stoot vuil af. Linnen is gemakkelijk te onderhouden maar is net zoals katoen een natuurlijk (cellulosehoudend) weefsel. Ook hier wordt het weefsel tijdens de fabricage iets uitgerekt en kan de stof bij het wassen krimpen. Een ander nadeel van linnen is dat het snel kreukt. Voordelen zijn echter dat het zeer veel draagcomfort heeft en vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden.

LYCRA
Lycra® is de eigen naam van het synthetisch vezel mee geweven met een stabiele draad. Het is de manier om katoen, linnen en andere stoffen hun unieke voordelen te laten behouden, maar dan met de draagcomfort en de elasticiteit van Lycra®. Voordeel bij kreukgevoelige stoffen als linnen is dat Lycra® de kreukgevoeligheid veel minder maakt.

NYLON
Polyamide een synthetische kunststofverbinding. Nylon is een veelgebruikt weefsel omdat het de kleding soepeler en elastischer maakt. Nylon is wel teer en kan snel verkleuren en statisch worden, zeker in combinatie met andere weefsels.

RAYON
Rayon is een kunstmatige vezel, die wordt gemaakt van cellulose. Rayonweefsel voelt doorgaans zachter en soepeler aan dan katoen en vertoont ook meer glans. Rayon is niet kreukherstellend of elastisch en neemt vocht goed op. Nat rayon neemt in sterkte af. Chloor is slecht voor rayon, sterke zuren zelfs zonder meer desastreus.

SCHEERWOL
Beestachtig goed! Op de aarde lopen zo’n miljard schapen rond die ieder jaar weer opnieuw ruim twee miljard kilogram wol leveren.Schapenwol is een van de oudste en meest gewilde materialen voor de vervaardiging van onze kleding. Schapenwol onderscheidt zich door zijn hoog warmte-isolerend en vocht-opnemend vermogen. Zij heeft bovendien een hoge elasticiteit. In de lingeriebranche wordt wol voornamelijk gebruikt omdat het de lichaamstemperatuur goed vasthoudt. De belangrijkste scheer wol leveranciers zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid- Afrika. Wol is een puur natuurlijke vezel.

SUÈDE
Suède is één van de kwetsbaarste leersoorten en is heel gevoelig voor vlekken, vocht en temperatuurverschillen. Dit is natuurlijk omdat het de geruwde vleeskant van het van buitenaf. Bovendien tast iedere schoonmaak- of onderhoudsbehandeling het suède enigszins aan.

SYNTHETISCHE VEZELS & MENINGEN
Naast vezels die een natuurlijke oorsprong hebben (katoen, linnen, zijde en wol) bestaat er een keur aan vezels die in het scheikundige laboratorium zijn ontstaan. Veel gebruikte zijn:

• Acryl
• Polyester
• Polyamide (ook wel bekend als Nylon)
• Viscose
• Lycra

VELOURS
Velours lijkt veel op fluweel of pluche, maar is vaak een dunner weefsel. Het allerdunste velours wordt ook vaak chiffon genoemd. Velours kan van allerlei basismaterialen gemaakt worden.

VISCOSE
Viscose lijkt in veel hter toe om statische elektriciteit te voorkomen of leg het artikel een korte tijd in de vriezer

ZIJDE
Elegantie aan een zijden draadje. Moeders mooiste onder de vlinders is de afzichtelijke moerbeiboom vlinder beslist niet. Het is dan ook verbazingwekkend dat hij bijna 4700 jaar gelegen toch de aandacht wist te trekken van de Chinese keizerin Si-ling-schi. Ze ontdekte namelijk dat de draden die de rups spint om zich te verpoppen, buitengewoon stevig zijn en zich bijzonder goed laten afwikkelen van het omhulsel de cocon. De mooie, glanzende zijdedraad, die zich uitstekend laat verven, bracht niet alleen het keizerlijke hof in verrukking.

COOL MAX
Cool Max is speciaal ontwikkeld voor sportkleding. Het is van Polyester. Het kan vergeleken worden met het merk Dacron. Cool Max is vocht opnemend en ademend. Wanneer het lichaam afkoelt heeft Cool Max een isolerende werking. Cool Max kun je goed wassen.

COOL WOOL
Cool Wool is een kwaliteitsaanduiding voor lichte, wollen weefsels uit fijne Merino wol (kamgaren). De vezels van merino rassen zijn kort en kroezig en daardoor weinig glanzend. Ondanks dat het wol is, is Cool Wool koel in het dragen. Het heeft vocht absorberend vermogen en is luchtdoorlatend. De greep is onafhankelijk van de structuur. Het materiaal is erg licht van gewicht; minder dan 220 g/m2. Zo weegt een kostuum minder dan 1 kg. De stof is helaas niet kreukvrij. Dit product bewijst dat wol niet uitsluitend voor een wintercollectie is weggelegd. Producten van Cool Wool kun je het beste laten stomen.

CUPRO
Cupro zijn draden die door middel van een strekspinproces uitgerekt en verhard zijn tot zeer dunne, maar niettemin sterke draden. De grondstof is cellulose. Cupro geldt als een kwaliteitsproduct. Deze rayonsoort heeft een grote sterkte, heeft een milde glans en is goed wasbaar. De stof valt soepel en is relatief kreukvrij. Cupro was je op 40 graden C met een fijnwasmiddel. Strijken met 2 punten in licht vochtige toestand. Het materiaal mag je niet wringen of wrijven. Het is dan ook beter om het niet in de droogtrommel te drogen.

FLEECE
Polarfleece is een uit Amerika afkomstig merk fleece van Polyester en 50% katoen. Fleece is een uit polyester vervaardigd breisel waarvan de lussen aan de oppervlakte worden opengesneden om vervolgens te worden opgeruwd. Het wollige zachte oppervlak in combinatie met de luchtmoleculen in het breisel zorgt voor een isolerende werking en vochttransport. Polarfleece kan goed gewassen worden in de wasmachine op 30 graden C.

LYOCELL (TENCEL)
Lyocell is een 100% natuurlijk product gebaseerd op cellulose. Tencel is een product van de Amerikaanse producent Courtaulds. Tencel is gebaseerd op de Lyocell vezel en heeft een fijnheid tussen 1,33 en 1,7 dtex.
De Lyocell vezels is sterk. De scheurvast-heid is veel beter dan die van viscose en katoen. Het materiaal neemt goed vocht op. Lyocell heeft een erg laag krimp-percentage. De stof voelt zo zacht aan als kasjmier en zo koel als zijde. Door zijn gladde oppervlak heeft Lyocell een zijdeglans. Lyocell kan goed gewassen worden tot 60 graden C.

LUREX
Een lintvormig metaalgaren van aluminium, dat met een plastische deklaag voorzien wordt. Kledingstukken kleven bij warmte niet aan de huid, doordat het lichaamsvocht gelijkmatig over de stof wordt verdeeld. Normalerwijze toont Lurex een zilveren glans, maar kan door de toevoeging van verfpigmenten in zeer veel kleurvarianten aangeboden worden. Lurex blijft het mooist als het gestoomd wordt.

LYCRA (Spandex)
Lycra is een merknaam. Dit garen is ontwikkeld door Dupont. Dit zeer elastische, synthetische materiaal bestaat uit polyurethaan. Lycra valt onder de elastomeren, ook wel spandex garens genoemd. Elastomeren zijn op velerlei gebied de elastische garens, zoals rubberdraden gaan vervangen, daar ze zelfs betere eigenschappen hebben. Om het imago van Lycra te beschermen ontwikkelt Dupont een standaardnorm die de aanwezigheid van een minimaal percentage Lycra in een stof moet garanderen. Lycra heeft een zeer hoge rekbaarheid, die gepaard gaat met een hoge “spankracht”. Verder is Lycra weinig gevoelig voor zeewater, cosmetica en transpiratie. Lycra kan goed gewassen worden. Het beste kan dit gebeuren op 40 graden C. Bij het drogen mag zelfs een temperatuur van 55 à 60 graden C worden aangehouden. Bij verhitting op 150 graden C treedt sterkteverlies en vergeling op. Vandaar dat Lycra maximaal met 2 stippen gestreken mag worden. Elastomeren kunnen overigens goed worden geverfd.

MODAL
Modal is de meest gebruikte term om verlengde, niet breekbare cellulose-vezels aan te duiden. Modal is een viscose met verbeterde gebruikseigenschappen. Modal heeft een groot draagcomfort. Tevens heeft het een groot vocht absorberend vermogen. In combinatie met katoen is het met name geschikt voor sportkleding. Daarnaast is het vlam werend. Modal is bestand tegen veelvuldig wassen. Zowel in droge als in natte toestand is Modal sterk en vormvast. Modal is goed wasbaar en heeft een hoge weerstand tegen mechanische belasting. Het is bestand tegen Alkali, bijvoorbeeld wasmiddel. Verder krimpt het materiaal nauwelijks.

MAAK KANS OP €250,- SHOPTEGOED

Word fan van TRENDIES BY ME om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws
Cookies

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk hier ons cookiebeleid.